Copy
View this email in your browser
Milé čtenářky, milí čtenáři, 
představujeme Vám březnový newsletter Knihovny FF UK. V tomto newsletteru Vám přinášíme přehled novinek ve fondech našich knihoven za měsíc únor a s tím pozvánky na webináře k nástrojům Turnitin a Scopus, či webinář k využívání e-zdrojů ve výuce.
Sdílíme také prosbu o vyplnění dotazníkového šetření zkoumající Vaše preference formátů dokumentů studijních materiálů.
Společně s tím informujeme o uzavírce knihoven na FF během Velikonoc a uzavírce Knihovny Jana Palacha z důvodu opravy dveří.
Váš tým Knihovny FF UK

Knižní novinky

Knižní novinky únor 2024

Během měsíce února přibylo do fondu knihoven na FF celkem 743 nových titulů. Novinky v jednotlivých knihovnách naleznete na našem webu.

Elektronické informační zdroje

Novinky v kontrole dokumentů v Turnitinu

K nástroji Turnitin (přístup do nástroje: http://turnitin.cuni.cz/), který je na Univerzitě Karlově využíván ke kontrole originality odevzdávaných studentských prací, byly na webové stránce E-learningu na FF doplněny nové návody – studenti se dozví, jak si mohou zkontrolovat svou závěrečnou práci ještě před odevzdáním a vyučujícím přibyla přímo v Turnitinu možnost rychlé kontroly dokumentů bez nutnosti vytváření tříd a úkolů. Více informací se dozvíte v aktualitě na webu Knihovny.

Webinář Jak se zorientovat ve Scopus

Potřebujete se zorientovat v největší souhrnné citační databázi recenzované literatury, vědeckých časopisů, knih a sborníků z konferencí Scopus? Společnost Elsevier si pro Vás připravila webinář! Webinář se bude konat 26. března od 10.00 a probíhat v angličtině. Pro připojení je potřeba se nejprve registrovat zde.

Různé

Velikonoční uzavírka knihoven

Všechny knihovny na FF UK budou uzavřeny během čtvrtka 28. března, kdy bylo vyhlášeno děkanské volno, a také v pátek 29. března a v pondělí 1. dubna, tedy během státních svátků. Knihovnu Jana Palacha čeká uzavírka také ve dnech 5.–8. dubna z důvodu opravy dveří. Aktuální informace můžete sledovat na stránkách otevírací doby knihoven na webu Knihovny

Papír nebo obrazovka, toť otázka..

Sdílíme prosbu o vyplnění následujícího dotazníkového šetření zkoumající Vaše preference formátů dokumentů studijních materiálů pro účely studia. Vaše zpětná vazba v dotazníkovém šetření je cenná pro porozumění, jakým způsobem pandemie COVID-19 ovlivnila Vaše preference. Vyplněná data budou použita pro účely analýzy k vypracování bakalářské práceOnline dotazník naleznete na tomto odkazu.

Přednášky Odborného fóra

Knihovna FF Vás srdečně zve na sérii přednášek konaných v rámci platformy Odborného fóra ÚISK. V příštích týdnech se můžete těšit třeba na přednášku Centrum pro školní knihovny, která se bude konat 25. března anebo Specializované fondy Národní knihovny ČR (Slovanská knihovna, Hudební oddělení), na níž se můžete těšit 8. dubna. Setkávání probíhá online v MS Teams a většinou jsou pořizovány záznamy, proto je otevřen také zájemcům z řad veřejnosti. Podrobný program přednášek naleznete na webu ÚISK

Facebook
Instagram
Website






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Newsletter Knihovny FF · Náměstí Jana Palacha 1/2 · Praha 11638 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp